Do kontextuálnych faktorov sa radí rozsah a predpokladané publikum, t.j. predmetový záber zdroja a či je záber relevantný k predpokladanému publiku. Dalším faktorom v tejto kategórii je autorita a reputácia zdroja informácií a taktiež autora, resp. organizácie. Tretím kontextuálnym faktorom je porovnanie informačného zdroja s inými, podobnými zdrojmi, sídlami.
Posledná kategória zahŕňa faktory týkajúce sa formátu, čiže prístupnosť – dostupnosť servera, potreba špeciálnych softvérov alebo hardvérov, registrácia používateľa, jazykove mutácie, copyright a pod. ´Fformát tvorí aj dizajn a layout a jednoduchosť používania.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zdroj:
BIOME. 2002. Factors affecting the quality of an information source [online]. [cit. 2008-11-21]. Dostupné na internete:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára